Yhdistyksen taustajoukko

Jussi Järvenpää kuuli koulupoikana Kajaanissa käyrätorven soittoa ja innostui itsekin perehtymään jalon vaskipuhaltimen salaisuuksiin. Harrastuksesta kasvoi ammatti ja vuodet ovat vieneet Jussin opiskelemaan Sibelius-Akatemiaan ja Hannoveriin sekä töihin muun muassa Tukholmaan, Suomen Kansallisoopperan orkesteriin ja Jyväskylä Sinfoniaan.

Kuhmossa lapsuutensa ja nuoruutensa asunut Lauri Sallinen löysi puolestaan klarinetin soittimekseen. Oppia hän on hakenut Kuhmon lisäksi Kuopiosta, Helsingistä, Tokiosta, Luganosta ja New Yorkista. Monipuolisena muusikkona Lauri myös säveltää ja tulkitsee monenlaista musiikkia  tangoa myöten.

Väinö Jalkanen on itse Rovaniemeltä, mutta sukulaisia löytyy Kainuusta. Väinö kiinnostui lapsena pianon- ja cembalonsoitosta sekä säveltämisestä ja Jussin ja Laurin tavoin hänkin päätyi opiskelemaan Sibelius-Akatemiaan. Parhaillaan Väinö jatkaa opintojaan Italiassa.

Kuhmolaiset juuret omaava Anna Kuvaja on soittanut pienestä pitäen pianoa. Kuhmon musiikkiopistosta hän siirtyi Espoon musiikkiopistoon ja sieltä Sibelius-Akatemiaan. Myöskin Pariisissa ja Zürichissä oppia saanut Anna on nykyään freelance-pianisti ja esiintyy solistina sekä erilaisissa kamarimusiikkikokoonpanoissa.